Οι Rotary clubs φιλοξενούν ανταλλαγές για μαθητές ηλικίας 15-19 ετών σε περισσότερες από 100 χώρες. (Μέρος Β)

Τύποι ανταλλαγών

  • Οι μακροχρόνιες ανταλλαγές διαρκούν ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος. Οι σπουδαστές ζουν με περισσότερες από μία οικογένειες στη χώρα υποδοχής και παρακολουθούν το σχολείο εκεί.
  • Οι βραχυπρόθεσμες ανταλλαγές διαρκούν από μερικές ημέρες έως τρεις μήνες. Συχνά διαρθρώνονται σε κάμπινγκ νεολαίας, εκδρομές ή σχολικές εστίες που λαμβάνουν χώρα όταν το σχολείο βρίσκεται σε διακοπές

Οι ανταλλαγές ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των περιφερειών. επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο  ανταλλαγής νέων της περιοχής σας για να μάθετε περισσότερα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ;

Επικοινωνήστε με τον τοπικό σας Ροταριανό σύλλογο για να δείτε τι διαθέσιμες ευκαιρίες ανταλλαγής και ποια είναι η διαδικασία της αίτησης.

  • Επικοινωνήστε με τους τοπικούς αρχηγούς για να ενημερωθείτε για συγκεκριμένες ευκαιρίες για τη λέσχη σας.

συλλόγων και θέτουν σε κίνδυνο την κατάσταση πιστοποίησης μιας περιοχής. Οι πιστοποιημένες περιοχές πρέπει

Πώς να διασφαλίσετε την ασφάλεια των σπουδαστών και να διαχειριστείτε τον κίνδυνο
Ο περιφερειακός αξιωματικός της ανταλλαγής νέων, ο υπεύθυνος προστασίας της νεολαίας και ο περιφερειακός κυβερνήτης προετοιμάζουν και διαχειρίζονται τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αναταραχών, των φυσικών καταστροφών, του εγκλήματος, των τραυματισμών και των προβλημάτων υγείας.

Ενθάρρυνση των μελών του συλλόγου και των οικογενειών υποδοχής να παρακολουθήσουν το διαδικτυακό μάθημα Προστασία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα της νεολαίας στο Κέντρο Εκμάθησης

  • Αναφέρετε τυχόν περιστατικό ή ανησυχία στο προσωπικό ανταλλαγής νέων της Rotary International στοyouthprotection@rotary.org .