Κάθε Ροταριανός, κάθε χρόνο

Οι 5 βασικότεροι λόγοι να υποστηρίξουμε το Ροταριανό Ίδρυμα

Area of focus

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να υποστηρίξετε το Ροταριανό Ίδρυμα, καθώς και πολλοί τρόποι να πράξετε κάτι καλό για τον κόσμο. Συνεισφέροντας στο Ίδρυμα, βοηθάτε την υποστήριξη των έξι περιοχών εστίασης του Ιδρύματος, οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη την παγκόσμιας κατανόησης, της καλής θέλησης και της ειρήνης, μέσω της βελτίωσης της υγείας, την υποστήριξη της μόρφωσης και της ανακούφισης της φτώχειας. Δίνοντας 100$ το χρόνο μέσω της πρωτοβουλίας Κάθε Ροταριανός Κάθε Χρόνο, γίνεστε Σταθερό Μέλος του Ροταριανού Ιδρύματος. Οι συνεισφορές στο Κάθε Ροταριανός Κάθε Χρόνο είναι η βασική πηγή εσόδων για τα προγράμματα του Ιδρύματος. Ορίστε μερικοί τρόποι, με τους οποίους οι συνεισφορές κάνουν δυνατή την αλλαγή.

1. Καταπολέμηση της πείνας

Economic and community developmentΣτη Ρουμανία, ορφανά και άρρωστα παιδιά έχουν αυγά, γάλα και κρέας χάρη στο κεφάλαιο του Ιδρύματος που υποστηρίζει του ντόπιους αγρότες.

Οι αγρότες μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, από τροφή ζώων μέχρι υλικά συσκευασίας. Υπάρχει μόνο ένας όρος: Πρέπει να δωρίσουν ένα μέρος των προϊόντων τους σε παιδικά νοσοκομεία, σχολεία και ορφανοτροφεία.

Στην Αλάσκα των ΗΠΑ, ο Ροταριανός Όμιλος Ανατολικού Άνκορατζ επίσης καταπολεμά την πείνα, διανέμοντας φαγητό σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα με μια κινητή αποθήκη φαγητού.

Τέτοια έργα απευθύνονται στις περιοχές εστίασης της μητρικής και παιδικής υγείας, καθώς και της οικονομικής και κοινοτικής ανάπτυξης.

2. Μείωση της παιδικής θνησιμότητας

Maternal and child healthΟι Ροταριανοί Όμιλοι Τζέλα-Καντάνα, στην Δυτική επαρχία της Σρι Λάνκα, και Βορειοδυτικού Μαντράς, στο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας, βοηθούν στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, παρέχοντας βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής για 15 οικογένειες σε μια μικρή κοινότητα της Σρι Λάνκα. Με μια Συμμετοχική Χορηγία του Ροταριανού Ιδρύματος, οι Όμιλοι έχουν χτίσει συνολικά 14 τουαλέτες, βοηθώντας στην πρόληψη της διάρροιας και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με την κακή υγιεινή.

 

Water and sanitationΣύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1,8 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από διάρροια κάθε χρόνο, κάνοντάς την τη δεύτερη κυριότερη αιτία θανάτου σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Η σωστή υγιεινή μπορεί να μειώσει το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας σε πολλές κοινότητες, κατά ένα τρίτο. Το νερό και η υγιεινή είναι η τρίτη περιοχή εστίασης.

 

 

3. Προώθηση της ειρήνης και επίλυση διαμαχών

Peace and conflict prevention/resolutionΤο να βλέπει τον εμφύλιο πόλεμο να καταστρέφει τη χώρα του, την Ακτή Ελεφαντοστού, εμφύσησε στον Υπότροφο Ροταριανής Ειρήνης Κουάμι Ρεμί Ουσού ένα πάθος για επίλυση των διαμαχών. Τώρα εργάζεται για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στη Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής, μια χώρα που κατά καιρούς ξεπέρασε τις εσωτερικές διαμάχες με ένα περιεκτικό σύμφωνο ειρήνης, που τέθηκε σε ισχύ το 2007.

Οι Υπότροφοι Ροταριανής Ειρήνης ηγούνται της προώθησης της εθνικής και διεθνούς συνεργασίας, ειρήνης και επίλυσης διαμαχών. Βοηθήστε στην υποστήριξη των Ροταριανών Κέντρων Ειρήνης. Η ειρήνη και η επίλυση / πρόληψη διαμαχών είναι η πρώτη περιοχή εστίασης.

4. Βασική μόρφωση και αλφαβητισμός

Basic education and literacyΗ μόρφωση βοηθά στην αναδόμηση της ζωής, είτε πρόκειται για μικρές επαρχιακές πόλεις ή για χώρες κατεστραμμένες από πολέμους. Για παράδειγμα ένα έργο καταπολέμησης του αναλφαβητισμού με χορηγία Ροταριανών από τις ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Διεθνή Σύλλογο Ανάγνωσης, βοηθά πρόσφυγες από το Σουδάν να αναδομήσουν τις κοινότητές τους, εξοπλίζοντάς τους με τη γνώση να διδάξουν τις επόμενες γενιές.

Η Διδασκαλική Πρωτοβουλία Νοτίου Σουδάν παρέχει στους πρόσφυγες του δεκαετή εμφυλίου πολέμου της χώρας, που είναι γνωστοί ως τα Χαμένα Αγόρια και Κορίτσια του Σουδάν, εκπαιδευτικό υλικό για δασκάλους, καθοδήγηση και υποστήριξη για να τους βοηθήσει να διδάξουν παιδιά από το νηπιαγωγείο ως την 8η τάξη. «Οι άνθρωποι που επιστρέφουν από στρατόπεδα προσφύγων για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους στην επαρχία Ντακ είναι διψασμένοι για βιβλία και σχολικό εξοπλισμό», λέει ο Τζον Ντάου, ένα Χαμένο Παιδί, ανθρωπιστής και ιδρυτής του Ιδρύματος Τζον Ντάου.

5. Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας

Disease prevention and treatmentΣε ολόκληρο τον κόσμο, οι Ροταριανοί κάνουν εκατομμύρια βήματα σε βαδιστικούς μαραθώνιους, βουτάνε σε παγωμένα νερά ωκεανών, και παίρνουν μέρος σε εκδηλώσεις συλλογής χρημάτων, για να βοηθήσουν το Ρόταρυ να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να απαλλάξει τον κόσμο από την πολιομυελίτιδα. Ο Σι Μπάργκερ, του Ροταριανού Ομίλου Μπλούμφιλντ, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, συγκέντρωσε σχεδόν 1.600 $ ξυρίζοντας τα δασύτριχα φρύδια του.

Το Ρόταρυ ξεκίνησε το πρόγραμμα Polio-Plus το 1985. Από τότε, η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας αποτελεί την υψηλότερη προτεραιότητα του οργανισμού. Δώστε Τέλος στην Πολιομυελίτιδα Τώρα και βοηθήστε στην εκπλήρωση της υπόσχεσής του.