Ο Rotary Youth Exchange αναπτύσσει την ειρήνη μέσω ανταλλαγής. (Μέρος Α’)

Ένα νέο άτομο κάθε φορά.

Οι μαθητές μαθαίνουν μια νέα γλώσσα, ανακαλύπτουν μια άλλη κουλτούρα και γίνονται πραγματικά παγκόσμιοι πολίτες. Οι ανταλλαγές για μαθητές ηλικίας 15-19 ετών χρηματοδοτούνται από το Ρόταρυ κλαμπ σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ποια είναι τα οφέλη;

Οι μαθητές ανταλλαγής ξεκλειδώνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες για:

  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας δια βίου
  • Μαθαίνουν μια νέα γλώσσα και έναν πολιτισμό
  • Δημιουργήστε διαρκή φιλία  με νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο
  • Γίνονται  παγκόσμιοι πολίτες

Πόσο διαρκούν οι ανταλλαγές;

Οι μακροχρόνιες ανταλλαγές διαρκούν ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος και οι φοιτητές παρακολουθούν τοπικά σχολεία και ζουν με πολλές οικογένειες υποδοχής.

Οι βραχυπρόθεσμες ανταλλαγές διαρκούν από μερικές ημέρες έως τρεις μήνες και συχνά είναι δομημένες ως στρατόπεδα, περιηγήσεις ή ομοφυλόφιλες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα όταν το σχολείο δεν βρίσκεται σε σύνοδο.

Ποιο είναι το κόστος;

Παρέχονται δωμάτιο και σύμβουλος, καθώς και κάθε σχολικό κόστος. Κάθε πρόγραμμα ποικίλλει, αλλά οι μαθητές είναι συνήθως υπεύθυνοι για:

  • Αεροπορικό εισιτήριο μετ ‘επιστροφής
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα (όπως διαβατήρια και θεωρήσεις)
  • Οικονομική επιβάρυνση για  οποιεσδήποτε πρόσθετες μετακινήσεις ή περιηγήσεις

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Οι υποψήφιοι είναι ηλικίας 15-19 ετών και είναι ηγέτες στα σχολεία και τις κοινότητές τους. Επικοινωνήστε με τον τοπικό σας Ροταριανό σύλλογο για να δείτε τι διαθέσιμες ευκαιρίες ανταλλαγής και ποια είναι η διαδικασία της αίτησης.

 

Joel Jackson, πρώην φοιτητής ανταλλαγής νέων από την Αυστραλία

“Κατά τη διάρκεια της χρονιάς μου στη Βραζιλία, ήμουν εκπρόσωπος της Αυστραλίας, της οικογένειάς μου και του Ρόταρυ. Κάνοντας κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας, σας αναδεικνύει. ”

Varda Shah, πρώην φοιτητής ανταλλαγής νέων από την Ινδία

“Πριν, ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω μια συζήτηση με ένα πρόσωπο που δεν ήξερα. Τώρα, μπορώ με υπερηφάνεια να πω ότι δεν είναι έτσι. Μπορώ να ανοιχτώ  στους ανθρώπους. Έχω γίνει πιο ανοιχτή, πιο ώριμη. ”

Yoko Sekimoto, ο πρώτος φοιτητής ανταλλαγής νέων από την Ιαπωνία

“Το να συναντηθούμε με τους συμμαθητές μου και τις οικογένειες υποδοχής μετά από 50 χρόνια ήταν απλά εκπληκτικό. Μέσω του Rotary Youth Exchange είχα τόσο πολύτιμες ευκαιρίες και υπέροχη εμπειρία. Ευχαριστώ.”