Πως λειτουργεί το ΡΟΤΑΡΥ (Μέρος Α’)

Η δομή μας

Το Ρόταρυ αποτελείται από τρία μέρη: τους συλλόγους μας, το Διεθνές Ρόταρυ και το Ροταριανό Ίδρυμα. Μαζί, εργαζόμαστε για να κάνουμε διαρκείς αλλαγές στις κοινότητές μας και σε όλο τον κόσμο.

Η καρδιά του Ρόταρυ είναι τα μέλη μας, αφοσιωμένοι άνθρωποι που μοιράζονται ένα πάθος για την κοινωνική υπηρεσία και τη φιλία.

Τα μέλη του Rotary μοιράζονται ιδέες, κάνουν σχέδια, ακούν από την κοινότητα και συναντιούνται με φίλους κατά τη διάρκεια προγραμμάτων του συλλόγου που τροφοδοτούν το  έργο που κάνουμε.

Α)

Ροταρακτικά σωματεία

Συμμετοχή στο παγκόσμιο κίνημα νέων ηγετών που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις στις πιο πιεστικές προκλήσεις του κόσμου.

Οι σύλλογοι Rotaract συγκεντρώνουν άτομα ηλικίας 18-30 ετών για να ανταλλάξουν ιδέες με τους ηγέτες στην κοινότητα, να αναπτύξουν ηγετικές και επαγγελματικές δεξιότητες και να νοιώθουν όμορφα προσφέροντας μια  υπηρεσία.

Στις κοινότητες παγκοσμίως, τα μέλη του Rotary και του Rotaract δουλεύουν δίπλα-δίπλα για να αναλάβουν δράση μέσω της προσφοράς υπηρεσίας. Από μεγάλες πόλεις έως αγροτικά χωριά, το Ροταράκτ αλλάζει κοινότητες σαν τη δική σας.

Τι εμπλέκεται;

Τα μέλη του Rotaract αποφασίζουν πώς να οργανώνουν και να διευθύνουν τα σωματεία τους, να διαχειρίζονται τα δικά τους κεφάλαια και να σχεδιάζουν και να εκτελούν δραστηριότητες και προγράμματα υπηρεσιών. Οι χορηγοί των Ροταριανών συλλόγων προσφέρουν καθοδήγηση και υποστήριξη και συνεργάζονται με τη λέσχη σας ως συνεργάτες στην υπηρεσία.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

Ελέγξτε μέσω του πανεπιστημίου ή επικοινωνήστε με έναν τοπικό Ροταριανό σύλλογο για να μάθετε εάν υπάρχει ένας σύλλογος Rotaract στην περιοχή σας. Επικοινωνήστε με τη λέσχη Rotaract για να μάθετε πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στην επόμενη συνάντησή της, σε υπηρεσία ή σε κοινωνική εκδήλωση.

Χώρες με ομάδες Ροταράκτ

Μερικά παραδείγματα:

pws leitourgrei to rotary_a

Ο Όμιλος Rotaract του Bugolobi εργάστηκε μαζί με τους τοπικούς γιατρούς, τα σχολεία και τον Όμιλο Υγείας της Ουγκάντα ​​για την παροχή υπηρεσιών από σχολικές προμήθειες μέχρι ολοκληρωμένες ιατρικές προβολές, οδοντιατρικές εξετάσεις και εκπαίδευση για πρόληψη και πρόληψη του HIV σε περισσότερους από 1.000 κατοίκους ενός κοντινού χωριού.

pws leitourgrei to rotary_b

Δώδεκα σύλλογοι Rotaract στην Τουρκία και τη Ρωσία συνεργάστηκαν με κοινοτικούς εταίρους για να οργανώσουν εκπαίδευση για άτομα με σύνδρομο Down. Οι συμμετέχοντες έλαβαν επίσης βοήθεια για την τοποθέτηση θέσεων εργασίας για να εργαστούν οι νέες δεξιότητές τους.
Συμμετέχετε ήδη στο Rotaract;
Βρείτε συμβουλές και ιδέες για τη λειτουργία του συλλόγου σας και το σχεδιασμό ισχυρών σχεδίων.
Μέσω των συλλόγων του Rotaract, οι ηλικίες 18-30 ετών αναπτύσσουν ηγετικές και επαγγελματικές δεξιότητες, ανταλλάσσουν ιδέες με τους ηγέτες της κοινότητας και διασκεδάζουν με την υπηρεσία.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ROTARACT;

Επικοινωνήστε με έναν τοπικό Ροταριανό σύλλογο για να μάθετε εάν η περιοχή σας διαθέτει ένα σύλλογο Rotaract.
Ρωτήστε το σωματείο εάν μπορείτε να συμμετάσχετε στην επόμενη συνάντησή του, σε υπηρεσία ή σε κοινωνική εκδήλωση.
Βρείτε έναν σύλλογο Rotary ή Rotaract κοντά σας.
https://www.rotary.org/en/get-involved/rotaract-clubs/details