Επίσημη επίσκεψη της Διοικήτρια της 2470 ΡΠ Ροτ. Μαρίζας Οικονόμου

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου η Διοικήτρια της 2470 Ροταριανής Περιφερείας Ροταριανή Μαρίζα Οικονόμου, συνοδευόμενη από τον βοηθό Διοικητή ροτ. Κώστα Λεράκη,  πραγματοποίησε την επίσημη επίσκεψή της στον ΡΟ Πάτρα.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην «Ιφιγένεια»  και μετά από το καθιερωμένο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο η Διοικήτρια ενημέρωσε για τους στόχους της Περιφερείας, ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό δράσης του Ομίλου.

 

Ο κύριος στόχος της χρονιάς της Περιφερείας μας είναι η υλοποίηση του έργου στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για τα παιδιά με εισαγγελική εντολή, δηλαδή η δημιουργία ενός χώρου ζεστού και λειτουργικού με τον απαιτούμενο εξοπλισμό στα δωμάτια, στους χώρους εστίασης, στους χώρους δημιουργικής απασχόλησης.  Η επέκταση των χώρων υγιεινής για πρόσβαση ανάλογα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα. Κυρίως όμως για να δοθεί η  δυνατότητα στα παιδιά και εφήβους έως 16 ετών να βιώσουν μια διαφορετική καθημερινότητα με ασφάλεια, προοπτική και αγάπη.

 

Η Πρόεδρος του Ομίλου μας Άννα Γουρζή ενημέρωσε με τη σειρά της την Διοικήτρια και τον βοηθό Διοικητή για την πρόθεση του Ομίλου να προμηθεύσει το «Άσυλο Ανιάτων» Πατρών με ειδικό όχημα μεταφοράς των φιλοξενουμένων του Ιδρύματος, το οποίο μπορεί να δεχθεί τα αναπηρικά καροτσάκια. Επίσης για την πρόθεση δωρεάς απινιδωτών σε Αθλητικούς Ομίλους της ευρύτερης περιοχής. Τέλος ενημέρωσε για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι ενέργειες δημιουργίας στέγης για κακοποιημένες γυναίκες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και τον Δήμο Αιγιαλείας.   

 

Ακολούθησε το επίσημο δείπνο στο οποίο παρακάθισαν τα μέλη του Ομίλου, η Γραμματεύς και το μέλος του ΡΟ Κόρινθος Έλενα Μαυρογένους και Σταύρος Ντεβές , ο καλλιτεχνικός  διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας κ. Λουκάς Θάνου ,  καθώς και εκλεκτοί φίλοι μας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο πρώην Πρόεδρος του Ομίλου ροτ. Ντίνος Ξένος με τη διάκριση “Avenues of Service Award”, διάκριση η οποία απονέμεται σε ροταριανούς με σημαντική και συνεχή κοινωφελή δράση. Εν συνεχεία τιμήθηκε το μέλος του Ομίλου ροτ. Παναγιώτης Τρίγκας για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον χώρο της Υγείας.

Στην ομιλία της η Διοικήτρια Μαρίζα επικεντρώθηκε  στην απόφαση της Περιφερείας για την πραγματοποίηση του έργου για τα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, αλλά και τις προσπάθειες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την προστασία της Υγείας Μητέρας και Παιδιού.