ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 2018

Την 15η Ιανουαρίου ο Ροταριανός Όμιλος Πάτρα έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίττα του με κάθε επισημότητα στο Ξενοδοχείο «Αστήρ». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους 2 πρώην Διοικητές της 2470 Ροταριανής Περιφερείας, ο Ροτ. Λορέντζος Χαζάπης (2005-2006), ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής και ο Ροτ. Κοσμάς Χουτουριάδης (2013-2014), αλλά και πολλοί εκλεκτοί φίλοι μας.

Το θέμα της ομιλίας του πΔιοικητού Λορέντζου ήταν:

«Αρματολοί (ή αμαρτωλοί) και κλέφτες-οι ηγέτες μας»

και ξεκίνησε με την πρόταση:

pitta2018c
pitta2018a

«Όταν ήμουν μικρός, μεγαλωμένος σε μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια, δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί τιμούμε τους ‘αμαρτωλούς’ και τους ‘κλέφτες’.  Με το παιδικό μου μυαλό περίμενα ότι και οι δύο κατηγορίες θα έπρεπε να καταλήξουν στη κόλαση…. Σε αντιστοιχία σήμερα οι αρματολοί πουλάνε τη (κομματική) σχέση τους στην εξουσία και  τα πιάνουν χοντρά από αυτή. Ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν το λαό, αλλά τελικά προστατεύουν την εξουσία με κάθε μέσο. Από την άλλη πλευρά, όσοι δεν είναι εκλεκτοί της εξουσίας για να τα πιάνουν χοντρά, επιδίδονται στη κλεψιά. Φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία, κλοπή στις προμήθειες και κατασκευές του δημοσίου, αλλά και κλοπή του λαού με τα φακελάκια, ή με την πλημμελή εργασία τους στο δημόσιο, σαν δάσκαλοι, καθηγητές, εφοριακοί κλπ. Ήταν και είναι οι Ηγέτες μας. Τους δίνουμε το συνειδητό μας ΝΑΙ».

Ανέπτυξε επίσης τις έννοιες «ηγέτης» και «επικεφαλής (μάνατζερ)» καθώς και τις Αξίες, Αρχές και το Όραμα της ηγετικής συμπεριφοράς.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος και οι πρώην Διοικητές έκοψαν την Πίττα του Ομίλου. Τυχεροί της βραδιάς ο τΔιοικητής Κοσμάς και ο ροτ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος, οι οποίοι και παρέλαβαν τα όμορφα δώρα που προσέφεραν ο ροτ. Ντίνος Ξένος και ο επίσης ροτ. Νίκος Δούρος.

Μετά την κοπή της Πίττας βραβεύθηκε με τιμητική πλακέτα το επίτιμο μέλος του Ομίλου Ιατρός Σπύρος Παπουτσάκης, για τις πολυετείς υπηρεσίες του τόσο στην Επιστήμη του όσο και στο Ρόταρυ.

pitta2018e

Τέλος είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε 4 νέα μέλη στον Όμιλό μας, τον Ομ. Καθηγητή του Παν/μίου Πατρών Παναγιώτη Σύψα, την Θεατρολόγο Άννα Γουρζή, τη Δικηγόρο Σοφία Κολλιοπούλου και τον Μηχανικό Βασίλη Κυριακόπουλο. Άξιοι!!!

Η όλη εκδήλωση συνοδεύθηκε από τη θαυμάσια μουσική που προσέφεραν η ροτ. Olena Fedko, συνθεσάϊζερ και ο Νίκος Παπακώστας, τραγούδι, τους οποίους και πάλι ευχαριστούμε θερμά.