Ομιλία της φιλολόγου κας Έφη Κολόμβα με θέμα «Η φυλή των Καλάς»

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε την ομιλία της φιλολόγου κας Έφη Κολόμβα με θέμα «Η φυλή των Καλάς», στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ». Η παρουσίαση της προσκεκλημένης μας ομιλήτριας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ανέλυε βιβλιογραφικά, ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της φυλής των Καλάς. Ξεκινώντας από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 327 π.Χ. και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας η κα Κολόμβα μοιράστηκε μαζί μας χρήσιμες γνώσεις και φωτογραφικό υλικό τεκμηριώνωντας την άποψη ότι οι άνθρωποι αυτοί “είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου”.

Η κα Μαρία Μανέτα

Η κα Έφη Κολόμβα

Ιδιαίτερη τιμή όμως, αισθανθήκαμε και για το γέγονός πως, ανάμεσά μας παραβρέθηκε ένας άνθρωπος που επισκέφθηκε αρκετές φορές στο παρελθόν τους Καλάς και έζησε μαζί τους για άρκετό χρονικό διάστημα. Η κα Μαρία Μανέτα, καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας, συμπλήρωσε άψογα το συνολικό “ψηφιδωτό” της παρουσίασης μεταφέροντας το ακροατήριο με τα βιώματά της στις απόκρημνες πλαγιές του Ινδικού Καυκάσου (Hindukush).

Οι Πρόεδροι, τα διοικητικά συμβούλια, τα μέλη των Ροταριανών Ομίλων Πάτρα, Πάτρα-Γέφυρα και Πάτρα Παναχαϊκό και οι πολλοί φίλοι που παρευρέθησαν στην ομιλία, ευχαριστούν θερμά τις δύο κυρίες και τις συγχαίρουν για την εξαιρετική τους δουλειά.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την ομιλία και την παρουσίαση της κας Έφη Κολόμβα.

Πατήστε παρακάτω για να κατεβάσετε την παρουσίαση με το φωτογραφικό υλικό της κας Μαρίας Μανέτα.