Τελετή εγκαινίων του νέου Γραμμικού Επιταχυντού στο ΠΓΝ Πατρών

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών η τελετή των εγκαινίων του νέου υπερσύγχρονου Γραμμικού Επιταχυντού, από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και του νέου ξενοδοχειακού εξοπλισμού, από δωρεά μέσω District Grant των ΡΟ Πάτρα, Ζάκυνθος, Λευκάδα και Άνοιξη-Σεμέλη, καθώς και του Ροτ. Ιδρύματος μέσω της 2470 ΡΠ.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Επισκόπου Κερνίτσης, της Διοικήσεως του Νοσοκομείου, εκπροσώπων του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μεγάλης αντιπροσωπείας του ΡΟ Πατρών με επικεφαλής την τΔιοικήτρια Μάρη Δεληβοριά, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και πολλών επισκεπτών.

epitaxintis3
epitaxintis4

Σημειωτέον ότι η προσπάθεια για τον εξοπλισμό ξεκίνησε από το 1998, από τον ροταριανό Καθηγητή κ. Δ. Καρδαμάκη, με αγώνα προς πάσα κατεύθυνση. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η στιγμή αυτή είναι ιερή για μένα, διότι αξιώθηκα επί των ημερών μου να ανακαινισθεί εκ θεμελίων το Τμήμα αυτό, αποκτώντας ένα καινούργιο μηχάνημα, το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στη θεραπεία των ασθενών για τα επόμενα 15 χρόνια». 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Θ. Πισιμίσης ευχαρίστησε θερμά τόσο το «Ίδρυμα Νιάρχος» για τη δωρεά των μηχανημάτων όσο και το Ρόταρυ που μερίμνησε για την επίπλωση των χώρων της κλινικής και την προμήθεια παραϊατρικού εξοπλισμού.

Η Διοικήτρια της Περιφέρειάς μας Μάρη Δεληβοριά, αφού ενημέρωσε εν συντομία για τους στόχους και τα επιτεύγματα του Ρόταρυ, τόνισε: « Όλα αυτά τα μηχανήματα δεν θα είχαν αξία, εάν δεν υπήρχαν οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις στον πάσχοντα».

epitaxintis2
epitaxintis5

Εν συνεχεία ο Διοικητής του ΠΓΝΠ παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στην τΔιοικήτρια Μάρη και τον Πρόεδρο του ΡΟ Πάτρα Κωνσταντίνο.

Η εκδήλωση καλύφθηκε εκτενώς από τις εφημερίδες της Πάτρας «Πελοπόννησος» και «Γνώμη» καθώς και από τον τηλεοπτικό σταθμό “IONIAN CHANNEL”.

Ευχαριστούμε θερμά τους ΡΟ που συμμετείχαν στο District Grant καθώς και την 2470 ΡΠ και το ΡΙ.