Άρθρο από το περιοδικό των Rotarian για την αγάπη.Μετάφραση Άννα Γουρζή.

          Ερωτεύτηκα δια μέσου του ΡΟΤΑΡΥ 

           Τζέσικα & Τζιμ Αιελλο

         Ροταριανός Όμιλος

             Harrisburg Keystone Πενσυλβάνια  

Τζιμ: Επιλέχτηκα για το Γκρουπ Ανταλλαγής φοιτητών το 2012. Με πρότεινε ο όμιλος Harrisburg Keystone και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Η Τζέσικα ήταν η πρόεδρος και ενώ καθόμουν σκέφτηκα «Αυτή η γυναίκα είναι αλήθεια πολύ ωραία. Πρέπει να ξαναέρθω εδώ».

Τζέσικα:  Πήγε στην Σκωτία και, όταν επέστρεψε, ξεκινήσαμε μια φιλία. Αυτά τα λίγα πρώτα χρόνια και οι δύο συναντούσαμε άλλα πρόσωπα και όταν οι σχέσεις αυτές χαλούσαν καθόμασταν με μια μπύρα και παραπονιόμασταν για το πόσο  αγχωτικά ήταν τα ραντεβού. Εν   τω μεταξύ στον όμιλο κάποιος     κοινός μας φἰλος   μας  έβαζε ιδέες:   «Τι λες για τον Τζιμ?  Τι λες για την Τζέσικα?  Γιατί να μην κάνετε κάτι παραπάνω?»

Τζιμ: Υπήρχε ένα ρεύμα μελών στον σύλλογο μας που προσπαθούσε να  μας φέρει κοντά . Ήμουν σαν «Ουάου  είναι όμορφη» και απολάμβανα την  παρέα της αλλά δεν ήθελα να χαλάσω  μια φιλία,

Τζέσικα: Βρήκα μια καταπληκτική δουλειά στην Βιρτζίνια και αποφάσισα να  δεχτώ. Καθώς ετοιμαζόμουν να μετακομίσω ο Τζιμ και εγώ περάσαμε περισσότερο χρόνο μαζί και άρχισα να συνειδητοποιώ «αυτός ο άνθρωπος είναι   ένας υπέροχος φίλος αλλά πιστεύω   πως μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω».

Τζιμ: Ένα ποτήρι κρασί έκανε την αλλαγή

Τζέσικα: Σ‘ ένα δείπνο, ακολούθησε ένα φιλί  που με τρόμαξε και έκανα ημέρες να του μιλήσω αφού ήθελα πρώτα να τακτοποιηθώ στο Fredericksburg. Αλλά μετά από μερικές ημέρες σιωπής μου έλειπε πολύ κι αυτό μας οδήγησε   σε μια σχέση εξ αποστάσεως

Τζιμ: Μια εβδομάδα πριν φύγει  πήγαμε σ’ένα πάρτι του Ρόταρυ και   ήμουν έτοιμος να την φιλήσω μπροστά
σε όλους.
Τζέσικα: Μετά την αποκάλυψη  συνεχίσαμε σχέση εξ αποστάσεως για   σχεδόν δυο χρόνια και τελικά επέστρεψα στο  Harrisburg.  Σε κάθε συνάντηση στον  Όμιλο τα μέλη μπορούν να δίνουν ένα δολάριο στο ταμείο και να έχουν 15 ΄΄για να κάνουν μια ανακοίνωση. Έτσι ο Τζιμ έδωσε ένα δολάριο και είπε «Έκανα πρόταση στην Τζέσικα και δέχτηκε».

Τζιμ: Στο γάμο μας  αναφέρθηκε η Ροταριανή Αρχή « το καθήκον προς τον πλησίον πάνω απ’ όλα» και ήταν περίπου 20 Ροταριανοί εκεί.

Τζέσικα: Το Ρόταρυ δυνάμωσε την σχέση μας , διότι κάνουμε εθελοντισμό μαζί στην τράπεζα τροφίμων ή μαζεύουμε μαζί τα σκουπίδια, κάτι δημιουργικό που κάνει τον κόσμο μας ένα  καλύτερο μέρος. Ήθελα πάντοτε κάποιον που να νοιάζεται για τους άλλους όσο εγώ και τελικά τον βρήκα στον Τζιμ.
Αν συναντήσω κάποιον και νομίζω πως είναι καλός για έναν Ροταριανό δεν θα ντραπώ να του πω « Έη θες να πιεις ένα ποτό με αυτόν;» Δεν έχουμε κάποια μέλη ακόμα σε σχέση αλλά δουλεύουμε πάνω σ αυτό.

Τζιμ: Θα έρθει κάποιος ως το τέλος του χρόνου το αισθάνομαι….