Επίσκεψη στο μουσείο τύπου

Στην Πάτρα υπάρχει ένα μικρό, αλλά εκπληκτικό μουσείο, άγνωστο δυστυχώς στους πολλούς, το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Την Τετάρτη 29-3-2017, μέλη και φίλοι του Ροταριανού Ομίλου Πάτρα οργανώσαμε επίσκεψη στο Μουσείο αυτό. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρό του δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Βασιλάκη και την υπεύθυνη κ. Κατερίνα Τσίρου, οι οποίοι μας δέχθηκαν εκτός ωραρίου λειτουργίας.

mousiotipou1
mousiotipou3

Εκτός από τα πληρέστατα αρχεία των εφημερίδων που κυκλοφόρησαν, αλλά και εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην περιοχή μας και όχι μόνον, εκτίθενται αυθεντικά κειμήλια και έντυπα που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου, και τα οποία έχουν ευθεία ιστορική αναφορά στην ιδιαίτερης σημασίας περίοδο της Επαναστάσεως του 1821 για την Ελλάδα.

Μεγάλο μέρος του υλικού του Μουσείου υπάρχει και σε ψηφιακή μορφή και οι επισκέπτες-ερευνητές μπορούν ελεύθερα να το εξερευνήσουν μέσω των θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί (με την βοήθεια και των Ροταριανών της Πάτρας).

mousiotipou4

Η κ. Τσίρου με μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμό παρουσίασε τα σπουδαιότερα από τα εκθέματα του Μουσείου, τις δυνατότητες εξερεύνησης των αρχείων του, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν (κτηριακό, συντήρηση των εκθεμάτων κλπ.). Ελπίζουμε οι αρμόδιοι – Πολιτεία, Δήμος, φορείς – να συνδράμουν στην ταχεία επίλυσή τους ώστε τα μοναδικά εκθέματα να γίνουν ευρέως γνωστά και να συντηρούνται με τις σύγχρονες τεχνικές. Σημειωτέον ότι η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη!