ΕΠΙΣΤΟΛΗ κ.ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΥΓΗΡΙΑΣ”

Πάτρα       3 – 7  -2018

 Κυρία Διοικήτρια της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας

Σας υποδεχόμεθα σήμερα με μεγάλη χαρά σ΄ αυτό το αποκούμπι ανθρώπων με πολλαπλές ανάγκες και σκοπός μας είναι με την αγάπη και τη φροντίδα μας να τους απαλύνουμε τον πόνο και να βγάλουμε από την ψυχή τους την μοναξιά που τους βαραίνει.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στο ΄Ιδρυμα και σας συγχαίρω για την εκλογή σας ως Διοικήτρια και είμαι βέβαιος ότι κατά την διάρκεια της θητείας σας θα είναι μία νέα δημιουργική περίοδος για τον ΡΟΤΑΡΥ Πάτρας.

Το Κωνσταντοπούλειο Φιλανθρωπικό ΄Ιδρυμα είναι συνέχεια προσπάθειας του Επισκόπου Πατρών-Ηλείας Κυρίλλου Χαιρωνίδου που αρχίζει το έτος 1873.

Αρχικά στεγαζόταν σε διάφορα κτίρια της Πάτρας έως το έτος 1989 που η μεγάλη Ευεργέτης ΠΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ παρέδωσε το σημερινό κτίριο για την περίθαλψη απόρων.

Προσπάθεια όλου του προσωπικού που με βάσει τα προβλεπόμενα θα έπρεπε να είναι περισσότερο λόγω των ιδιαιτεροτήτων των περιθαλπομένων και της Δ/Ε είναι με άριστη συνεργασία η λειτουργία του Ιδρύματος να είναι παραδειγματική.

Αισθάνομαι όμως βαθειά υποχρέωση να σας κάνω γνωστό ότι στην προσπάθειά μας αυτή, αρωγός και συμπαραστάτης διαχρονικά είναι ο Ροταριανός ΄Ομιλος Πάτρας που με τις μεγάλες προσφορές του όχι μόνο αγκάλιασε το δικό μας έργο, αλλά μας έδωσε δύναμη για να προχωρήσουμε. Είναι άνθρωποι καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά και που μέσα από αυτή την αναγνώριση προσφέρουν σημαντικά στα Ιδρύματα της πόλης και σε ευπαθείς ομάδες δείχνοντας κατανόηση, αλληλεγγύη, ευαισθησία και αγάπη χωρίς να παραβλέπουν και προβλήματα της πόλης μας που τα προβάλλουν μέσα από ομιλίες και δράσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και που νομίζω ότι σύντομα και με την δική σας συμβολή ο Ροταριανός ΄Ομιλος Πατρών θα αναγραφεί στην πλάκα των Μεγάλων Δωρητών του Ιδρύματος.

Κυρία ΝΤΟΡΑ ΚΕΜΟΥ

Από την χθεσινή ομιλία σας που είχε πολλά μηνύματα κρατώ την λέξη έμπνευση ώστε η δική μας προσπάθεια να βασισθεί σ΄ αυτή γιατί σημαίνει αξιοποίηση χρόνου.

Σε ανάμνηση αυτής της παρουσίας, σας παραδίδω ένα βιβλίο που αναφέρει πως άρχισε η ιστορία του Ιδρύματος μαζί με 2 αντίγραφα για την προσφορά του που ετιμήθη  από τον ΒΑΣΙΛΕΑ ΠΑΥΛΟ με τον Χρυσούν Σταυρό και την Ακαδημία Αθηνών.

        ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΟΙΚΟ  ΕΥΓΗΡΙΑΣ

                                                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ/Ε

                                                                                         ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ