Ομιλία του οινοποιού Θανάση Παρπαρούση με θέμα “Η επίδραση των βιοκλιματικών συνθηκών και των μικροκλιμάτων στη διαμόρφωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των οίνων της ΒΔ Πελοποννήσου”

Στη συνάντηση της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου 2015, στον Αστέρα, προσκεκλημένος μας ήταν ο γνωστός οινοποιός Θανάσης Παρπαρούσης, ο οποίος και παρουσίασε το θέμα:

«Η επίδραση των βιοκλιματικών συνθηκών και των μικροκλιμάτων στη διαμόρφωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των οίνων της ΒΔ Πελοποννήσου»

Ο Θανάσης Παρπαρούσης σπούδασε οινολόγος στη Dijon της Γαλλίας και το 1974 ίδρυσε με τη σύζυγό του Βάσω την Oινοποιΐα Παρπαρούση, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών. Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή με την Εριφύλη και τη Δήμητρα.

Το Petite Fleur, to Οινάρι, τα Δώρα του Διονύσου, ο Οίνος Λυρικός και η Δροσαλίς, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τα δεδομένα της εποχής με τα ελάχιστα εμφιαλωμένα κρασιά. Στα χρόνια που ακολούθησαν ήρθε να προστεθεί ο Οινόφιλος, ένα θαυμάσιο Cabernet από τον ιδιόκτητο αμπελώνα στου Λάππα, το Reserve, ένα εκλεκτό Αγιωργίτικο και το Μοσχάτο Ρίου Πατρών. Οι τελευταίες δημιουργίες της οινοποιΐας Παρπαρούση είναι ο Ταώς και η Μαυροδάφνη.

Τα προϊόντα αυτά έχουν τιμηθεί με τις ανώτατες διακρίσεις σε διεθνείς εκδηλώσεις για το κρασί και κυκλοφορούν σε πολλές χώρες, από την Ιαπωνία έως τις ΗΠΑ, τιμώντας έτσι την Ελλάδα και ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή μας.

Για τον λόγο αυτό ο Όμιλός μας αποφάσισε να προσκαλέσει τον κ. Θανάση Παρπαρούση να μας μιλήσει για άλλη μια φορά για την αγάπη του ιδίου και της οικογενείας του, το κρασί, και να ευχηθεί να εξακολουθήσουν να μας καλομαθαίνουν με προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Γλαφυρός όπως πάντα ο φίλος μας Θανάσης μας μίλησε για την αγάπη της οικογενείας του, το κρασί, και «κατάφερε» να μας κρατήσει στη συζήτηση για σχεδόν 1 ώρα!!!

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την παρουσίασή του.

161115_00