Ομιλία για τους δέκα κανόνες της ψηφιακής εποχής

Ζούμε στη ψηφιακή εποχή μίας νέας κουλτούρας και ενός νέου τρόπου ζωής, επηρεασμένοι από εργαλεία, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, όπως αυτή του διαδικτύου. Πόσοι όμως από εμάς έχουν αντιληφθεί αυτές τις αλλαγές στο βαθμό που τους αναλογεί; Έχουμε προσαρμόσει όπως πρέπει τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε σε αυτό το νέο κόσμο; Ποιους κανόνες πρέπει να τηρούμε ώστε να μπορούμε να ζούμε με αρμονία και ομόνοια στη κοινωνία των νέων τεχνολογιών;

Σε αυτούς τους κανόνες και τα ερωτήματα προσπάθησε να δώσει απάντηση ο ειδικός γραμματέας του ΡΟ Πατρών και καθηγητής Πληροφορικής Ηρακλής Μαρκέλης τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Στην ομιλία του ανέλυσε δέκα χρυσούς κανόνες που πρέπει να τηρούμε στη ψηφιακή μας καθημερινότητα για να μπορούμε όχι απλά να συνυπάρχουμε αλλά να λειτουργούμε με σεβασμό προς τους διαδικτυακούς μας φίλους, τους συνανθρώπους μας, την οικογένειά μας και κυρίως τους εαυτούς μας.

Πηγή έμπνευσης και υλικού για την ομιλία του ήταν το πετυχημένο βιβλίο του συγγραφέα Douglas Rushkoff, Program or Be Programmed (Προγραμμάτισε ή Προγραμματίσου). Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο από ομιλία του συγγραφέα σχετικά με το βιβλίο του.

Ομιλία για τους δέκα κανόνες της ψηφιακής εποχής

051015_00